Vacature leerkracht

Vacature leerkracht

NTC School de Taaltoekel
De Vereniging Nederlandse School de Taaltoekel in Addis Ababa, verzorgt al sinds het begin van de jaren tachtig Nederlands Taal- en Cultuuronderwijs (NTC). Als een van de weinige NTC locaties in de wereld zijn we gevestigd op het terrein van de Nederlandse Ambassade, waar we de kinderen een veilige leeromgeving kunnen bieden.

De Taaltoekel biedt NTC onderwijs aan kinderen en volwassenen in de vorm van:

 • Peuteronderwijs
 • Basisonderwijs
 • Voortgezet onderwijs
 • Taalcursussen ter voorbereiding op het inburgeringsexamen.

Elke groep/klas van het basis- en voortgezet onderwijs krijgt per week 2,5 uur Nederlands taalonderwijs. Deze lessen volgen zij naast het dagonderwijs op een internationale school. Een enthousiast en gedreven team staat voor ze klaar. De leerkrachten dragen zorg voor een leuk, krachtig, positief en leerzaam lesaanbod, zodat leerlingen in een korte lestijd telkens weer vooruitgang boeken. Dit bereikt de Taaltoekel door gedifferentieerd leren te stimuleren. Ieder kind heeft immers een unieke achtergrond (richting 1 of 2). Het is dus vanzelfsprekend dat de leerkrachten letten op bijvoorbeeld leertempo, leerstijl, interesse en niveau. Daarnaast geven de leerkrachten steun en hebben respect voor de keuzes van het kind. Hiervoor is het noodzakelijk dat de ontwikkeling van ieder kind nauwlettend wordt gevolgd, niet alleen door resultaten van toetsing, maar ook door te observeren.

De Taaltoekel kent een bezetting van 1 directeur/administratief medewerker, 3 leerkrachten, 1 onderwijsassistent en een schoonmaakster.

Wie zoeken wij?

Een leerkracht (m/v) die:

 • het een uitdaging vindt om les te geven aan kinderen van verschillende leeftijden en met verschillende taalniveaus;
 • bij voorkeur beschikt over een Pabo diploma (Heb je geen Pabo-diploma, maar wel affiniteit met het onderwijs en ben je bereid te investeren in het vak van leerkracht? Dan ontvangen we graag je sollicitatie);
 • graag in een team werkt;
 • functioneert in hoge mate van zelfstandigheid;
 • enthousiast en flexibel is;
 • improvisatievermogen heeft;
 • sociale, organisatorische en communicatieve vaardigheden heeft.

De belangrijkste taken:

 • Voorbereiden en verzorgen van de Nederlandse taal- en cultuurlessen aan gecombineerde groepen leerlingen in het basisonderwijs. Met een minimum van 2,5 uur per week.
 • Voorbereidingen en verzorgen van themadag, themaweekend en andere culturele evenementen samen met het team.
 • Afnemen van toetsen en bijhouden van de resultaten.
 • Onderhouden van contacten met ouders.
 • Opstellen van rapporten en het voeren van daarbij behorende oudergesprekken.
 • Bijwonen van teambuilding- en trainingsdagen.

 

Wij bieden behalve een parttime baan in een gezellig team tevens het volgende:

 • Een schooljaarcontract.
 • Een vergoeding voor het aantal gewerkte uren als leerkracht conform de Nederlandse onderwijs COA.
 • Een bescheiden pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden met reiskostenvergoeding van maximaal EUR 100 per schooljaar en ziekteverlof met een maximum van 3 weken.
 • Betaling geschiedt in euro’s op een Nederlandse rekening.

Let op: We zijn op zoek naar iemand die al accommodatie en een werk- of verblijfsvergunning in Ethiopië heeft.

Solllicitatieprocedure:

Ben je geinteresseerd in deze leuke functie? Stuur je CV met korte motivatiebrief voor 31 december 2017 per mail aan info@detaaltoekel.nl. Je krijgt uiterlijk 13 januari 2018 reactie.

Kinderboekenweek!

Zaterdag 7 oktober is het zover: de eerste themadag op de Taaltoekel!
Dit is een themadag voor alle kinderen van het basisonderwijs!

Het thema heet: Gruwelijk eng! Dus we gaan lekker griezelen met zijn allen!

Vanaf 08.30: Inloop.
09.00: Start programma: het programma bestaat uit de voorleesestafette en diverse knutsel- en spelactiviteiten.
14.45: Afsluiting van het programma met een optreden voor de ouders.
15.00: Einde themadag.

Graag een ochtend- en middagsnack meegeven aan de kinderen. 
De school zorgt voor limonade en lunch!

Kom alvast in de kinderboekenweek-sfeer door dit filmpje te bekijken:
Gruwelijk Eng – Kinderboekenweek lied

Bericht van de Nederlandse ambassade

Schrijf u in voor de uitgebreide 24/7 BZ Informatieservice!

Niet alle Nederlanders in Ethiopië ontvangen sms- en andere berichten van de ambassade. Dit bleek onlangs uit een testbericht dat we stuurden naar Nederlanders die zich op de site van Nederland Wereldwijd hadden ingeschreven. In die link heb je de optie om je eenvoudig of uitgebreid te registreren voor onze berichtenservice. De uitgebreide versie moet je kiezen als je alle berichten van de ambassade wilt ontvangen.

Heb je alleen je basisgegevens achtergelaten maar verblijf je voor langere of kortere tijd in Ethiopië, dan raad ik je aan je uitgebreid te registreren. Ethiopië is een land met veiligheidsrisico’s: zie ook reisadvies Ethiopië. Met aanvullende gegevens ben je voor ons beter bereikbaar in crisissituaties. Als je dus meer gegevens achterlaat, zoals aankomstdatum, vertrekdatum en verblijfsgegevens, kunnen wij in actie komen mocht er een crisissituatie ontstaan.

Naast crisisberichten, wil de ambassade je ook op de hoogte houden van de veiligheidssituatie in het land. Dat doen wij op basis van informatie uit ons netwerk. Het is voor ons belangrijk dat je snel die informatie krijgt die van belang is voor jouw veiligheid wanneer je rondreist. Wil je dus onze updates over de veiligheidssituatie ontvangen, dan kunt je bij je uitgebreide registratie aangeven dat je berichten van de ambassade wilt ontvangen.

Ik raad je dat van harte aan.

Bengt van Loosdrecht

Ambassadeur

https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/

Bericht Nederlandse Ambassade

Beste allemaal,

Bij deze een verzoek van de Nederlandse ambassade.

Vanaf vandaag krijgen alle Nederlandse vertegenwoordigingen in het buitenland  één website: www.nederlandwereldwijd.nl.

Nederlanders kunnen zich opnieuw registreren op de website en daar gaat bijgevoegde brief over.

img-404111448 (1)

Via deze link kun je je direct inschrijven:
https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/

Hij komt, hij komt…..

welkom sint en piet

Sinterklaasfeest op 3 december.
Sinterklaas is weer in Nederland en speciaal voor alle Nederlandse kinderen  in Ethiopie komt hij op zaterdag 3 december naar de Taaltoekel.

Voorafgaand aan de komst van de Sint organiseren we als Taaltoekelteam een leuk programma waar alle kinderen van het basisonderwijs aan deel mogen nemen.
Het programma zal starten om 10.30 uur en rond 13.00 uur neemt de NVE de organisatie over met hun eigen programma voor de rest van de middag.
Heel graag tot dan!

themadag kinderboekenweek

De eerste themadag van dit schooljaar was een spetterend succes! De (oma)juffen willen alle kinderen en ouders hartelijk voor bedanken voor huna_002 komst.
De kinderen hebben deelgenomen aan diverse activiteiten omtrent het thema ‘voor altijd jong’.
De zelfportretten ‘als ik later oud ben’ waren allemaal prachtig en sierden de tent in de tuin.
Daarnaast waren de kinderen (en de juffen) ook erg te spreken over het vingerhaken, hints, puzzelen, ren je rot en de fotocollage.
Bij deze willen we ook de hulpmama’s hartelijk bedanken. Sophie en Sylvia, jullie zijn kanjers!
We zien jullie graag op het sinterklaasfeest op 3 december.

Kinderfilms

Nieuw-nieuw-nieuw    USB-sticks met films!!!

Bij de bieb hangen sinds kort aan een kapstokje vier USB-sticks. Twee hebben een geel lint, twee een rood lint. Op de stickjes staan Nederlandstalige kinderfilms, en ze zijn bedoeld om geleend te worden. Geel staat voor films voor de jongere kinderen (tot groep 4 ongeveer) en rood voor de oudere.

Je kunt een stick meenemen, kopiëren en -heel graag- kinderfilms (alleen Nederlandstalig!) er bij opzetten. Wij zorgen ervoor dat sticks van eenzelfde kleur gelijk zijn qua inhoud. Schrijf je naam en de datum in het schriftje dat erbij ligt, wanneer je een stick meeneemt en wanneer je hem weer terugbrengt.

als het goed werkt gaat dit zich uitbreiden tot een grotere film-bibliotheek, waar iedereen lang plezier van kan hebben.  Bij vragen kun je altijd terecht bij een leerkracht.

Het Toekelteam

 

boeken-lees-sponsor-actie

plaatje leessponsoring

Iedereen is natuurlijk nog nieuwsgierig wat de sponsoractie, die we in december/januari organiseerden voor de kinderen, heeft opgebracht.  Nu, in totaal is maar liefst…….. 5278 Birr bij elkaar gebracht. Een hoog bedrag, waar de Taaltoekel kinderen erg trots op mogen zijn!

Behalve dat destijds de kinderen dus extra veel boeken gelezen hebben, hebben we een mooi bedrag om boeken voor Ethiopische kinderen aan te schaffen. We hebben na lang beraad als team gekozen voor Alemachen: een kindertehuis waar ca. 40 kinderen vaak een half jaar of langer revalideren.image Intussen zijn een eerste verzameling lesboekjes voor hen aangeschaft. Ook twee afgeschreven laptops zijn naar Alemachen gegaan. Ethiopische studenten die af en toe komen helpen in het klaslokaal kunnen zo de kinderen wat computervaardigheiden bij brengen.

Iedereen heel erg bedankt voor het meedoen aan de actie!imageimageimageimage

Koningsdag

 

image

 

 

 

 


Zaterdag 23 april was het zover. ’s Ochtends kwamen er allemaal mooi verklede kinderen op school, onder andere een hele groep uit Debre Zeit. Oranje voerde de boventoon. Prachtig om te zien!


image

 

 

 

 


De tent en de tuin waren versierd met vlaggetjes en ballonnen, het zag er weer gezellig uit. Na een korte gezamenlijke start gingen de kinderen in groepjes uiteen om verschillende spelletjes te doen. Koekhappen, flessenvoetbal, springen op een springkussen en nog veel meer. Wat een enthousiasme bij de kinderen!  Alle hulpouders heel erg bedankt voor de hulp.


image

 

 

 

 


We kijken als team terug op weer een gezellige koningsdag!

image

 

 

imageimage