Nieuwsbrief oktober 2015

Beste ouders,

We vragen uw aandacht voor de volgende onderwerpen:

Filmfestival: bericht van de ambassade

De Nederlandse Ambassade nodigt u allen uit voor de vertoning van“Finn”, een familiefilm die zal worden vertoond voor het Europese Filmfestival op vrijdag 9 oktober om 16:00 uur in het Goethe Instituut.

De film gaat over het negenjarige jongetje Finn, die met zijn vader op het platteland woont. Hij wil graag muziek maken, maar zijn vader wil dat hij voetbal speelt, zoals alle andere jongens. Dichtbij een verlaten boerderij ontmoet Finn een oude man die zo mooi viool speelt dat Finn betovert raakt. Terwijl zijn vader denkt dat hij voetbalt, gaat Finn stiekem naar de boerderij om te oefenen. Is Finn de enige die begrijpt hoe betoverend muziek kan zijn? Of is er meer aan de hand?

We hopen van harte u en uw familie te mogen verwelkomen bij de vertoning van Finn in het Goethe Instituut aanstaande vrijdag.

Namens de Ambassadeur,

Martin Koper, plaatsvervangend Ambassadeur

Waarom moedertaal voor Nederlandstalige kinderen wereldwijd zo van belang is

Met trots presenteert NOB het filmpje ‘Wereldburgers met Nederlandse roots’. Dit filmpje laat zien waarom de Nederlandse taal (en daarmee goed en structureel moedertaalonderwijs) voor Nederlandse en Vlaamse kinderen in het buitenland zo van belang is.

Wij Nederlanders slaan graag onze vleugels uit. Wereldwijd wonen Nederlandse en Vlaamse kinderen die meertalig opgroeien. Dankzij goed en structureel Nederlands taal- en cultuur onderwijs blijven zij aangesloten bij Nederland en kunnen zij grenze(n)loos groeien. Waar ze vandaag ook zijn en morgen naar toe gaan.

Voor wereldburgers met Nederlandse roots:
Nederlands Onderwijs in het Buitenland

NOB vraagt onder andere met deze film aandacht voor het onderwijs in het buitenland. De subsidie zal worden afgeschaft, terwijl de scholen maar ook stichting NOB zo belangrijk zijn. Wij zijn als school in ieder geval erg blij met de hulp die stichting NOB ons biedt.