Terugblik Kerstviering

Ook kijken we met veel plezier terug op de kerstviering in december!

Geschreven door Juf Ineke:
Tijdens de laatste schoolweek van dit jaar, op woensdagmiddag hebben we samen een feestje gevierd: een kerstmaaltijd voor alle kinderen, én ouders.
Veel ouders hadden iets klaargemaakt of klaar laten maken en dat meegenomen naar school, zodat er een rijk gevulde tafel was. Iedereen kon een bord met lekkere hapjes  vullen: patat met mayo, kleine pizza’s, groentespiesjes, fruitspiesjes, poffertjes en pannenkoeken etc.
Tussen het eten door was er een optreden van de kinderen: per groep brachten ze iets naar voren. Zo lieten de kinderen uit groep 1/2 het verschil zien tussen een Westerse en een Ethiopische kerst: in het westen met kerstboom en kadootjes, in Ethiopie met eten van doro wot met een koffieceremonie.
Ook de andere groepen hadden hun best gedaan iets leuks voor te bereiden, er waren liedjes, al of niet geplaybackt, en korte toneelvoorstellingen. Aan het eind van de maaltijd, na lekkere dessert-hapjes, sloot het VO af met hun optreden, waarna iedereen werd meegenomen in een vrolijke dans.
Het was allemaal ongedwongen en vrolijk, en allemaal gingen we, na het opruimen, voldaan weer naar huis.
Alle ouders nogmaals bedankt voor hun inzet om ook deze happening tot een succes te maken.