Terugblik Sinterklaas

Excuses voor het verlate bericht! 
We kijken met veel plezier terug op de Sinterklaasviering!

Geschreven door Juf Ellen:

Eindelijk was het dan zover!!!

De kinderen kwamen al vroeg en opgewonden op de Taaltoekel, om hun Pietendiploma te halen voordat Sinterklaas zou arriveren.

De kinderen moesten langs zes stationnetjes om het doel te bereiken. Bij Juf Inge hebben ze een liedje en een dansje geoefend. (juf Inge had er rode wangetjes van!). Bij Juf Ineke werden Sinterklaas verhalen voorgelezen in de Toekel. Er werd hard en snel geknutseld aan een enorme stoomboot die voorzien moest worden van pakjes, pieten, Sinterklaas, vlaggen, enz. ( Juf Aafke en Juf Saskia hadden daar plakkerige handjes van en rode gezichtjes). Juf Tessa en Juf Saskia hebben de kinderen prachtig geschminkt, er liepen heel wat Sintjes rond op school. Het pietenparcour werd tot in de puntjes verzorgd door Juf Silvia en Juf Linda. Zefs de aller kleinste hebben over een touw gelopen,TOP!! Natuurlijk hadden we ook pakjes in een schoorsteen gooien en blikken gooien, hier stonden de grote en hardwerkende jongens Kilian en Friso. Alle kinderen hadden een Pietendiploma behaald!!

En toen was het dan zover, Sinterklaas kwam met zijn pieten met een grote pick-up aangereden op het ambassade terrein. De kinderen hebben uit volle borst gezongen voor hem. In de tuin van de taaltoekel stond Sint zijn stoel klaar waar hij na zijn lange reis even kon uitrusten.

De Pieten kwamen met een rubberen boot binnen met alle pakjes erin. Met deze boot hadden de dappere pieten alle pakjes voor de kinderen in Addis-Ababa uit de zee gevist. Sinterklaas werd verwelkomt door de Nederlandse ambassadeur en de Belgische ambassadeur. En de kinderen hebben hun dansje laten zien wat zij in de ochtend geleerd hadden met muziek.

Het was heel knap van Sinterklaas dat hij alle kinderen nog bij naam kenden,tenslotte is hij niet piep jong meer. Hij wist zelfs ook nog iets over hen te vertellen, knap hoor Sinterklass!!!

Alle kinderen kregen  van de Sint een cadeau en van de Pieten heerlijke pepernoten. Nadat de pieten een dansje hadden laten zien en de juffen even bij de Sint op schoot een liedje mochten zingen ging Sinterklaas met zijn Pieten weer op reis, terug naar Spanje.

Alle ouders en kinderen die achter bleven konden daarna genieten van heerlijke broodjes worst.

Bedankt Sinterklaas, Pieten, Juffen en NVE!!!!