Vacature leerkracht

De Nederlandse school in Addis Abeba is op zoek naar een deeltijd leerkracht voor 2,5 of 5 uur lestijd (exclusief voorbereidingstijd) voor het basisonderwijs per 27 augustus 2018.

NTC SCHOOL DE TAALTOEKEL

Het team van de Taaltoekel biedt al sinds het begin van de jaren tachtig Nederlands taal- en cultuuronderwijs (NTC) aan Nederlandstalige kinderen van 18 maanden tot en met 18 jaar die in Addis Ababa wonen. De school is gevestigd op het terrein van de Nederlandse ambassade, waar leerkrachten de kinderen een veilige leeromgeving bieden. Ook biedt de school ook een module Nederlandse Taal en Samenleving voor volwassenen aan cursisten die zich voorbereiden op het Nederlandse inburgeringsexamen.

Elke groep van het basis- en voortgezet onderwijs krijgt per week 2,5 uur les, naast het dagonderwijs op de verschillende internationale scholen. De drijfveer op de school is de kwaliteit van onderwijs en het plezier in de les, zodat leerlingen in de korte lestijd telkens weer vooruitgang boeken. Dit bereikt de Taaltoekel door continu te investeren in leerling en leerkracht. Met een leuk, krachtig en positief lesaanbod stellen wij de ontwikkeling van ieder kind centraal en met een ruimte voor persoonlijke ontwikkeling stellen wij het enthousiasme en de professionaliteit van onze leerkracht centraal.

Het team van de Taaltoekel bestaat uit een directeur/leerkracht en enkele leerkrachten, twee onderwijsassistenten en een administratief medewerker. Het team wordt ondersteund door een actief bestuur.

JOUW PROFIEL

  • Bij voorkeur beschik je over een Pabo of vergelijkbaar diploma. Heb je geen Pabo-diploma, maar wel ervaring of affiniteit met het onderwijs en ben je bereid tijd te investeren in het vak van leerkracht? Dan zijn wij ook bereid om in jou te investeren.
  • Je beschikt over een uitstekende kennis van de Nederlandse of Vlaamse taal.
  • Je bent een teamspeler maar je functioneert tegelijkertijd in hoge mate van zelfstandigheid.
  • Je benadert jouw werk vanuit een sterk verantwoordelijkheidsgevoel met oog voor creativiteit.
  • Je hebt een passie om kinderen en jezelf te blijven ontwikkelen.

WIJ BIEDEN

* Een stimulerende werkomgeving

* Een uurvergoeding voor lessen en vergaderingen geïnspireerd op de Nederlandse onderwijs CAO

PROCEDURE

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Helma Hunink op telefoonnummer +251 9 29 006 002 of via email info@detaaltoekel.nl. Stuur je sollicitatie (CV en motivatie in het Nederlands) per email in voor 26 mei a.s. Sollicitatiegesprekken, in persoon of via Skype, vinden plaats voor 14 juni.