skip to Main Content

Ons Taaltoekel Team

 

Ruth Plessers – Directeur en leerkracht groep 4 en 6

Hallo, mijn naam is Ruth Plessers. Ik ben getrouwd met Michiel, die op de Belgische ambassade werkt, en samen hebben we een dochtertje Anna (1).  In juni 2020 zijn we van Antwerpen naar Addis Abeba verhuist.

Ik heb in België 6 jaar lang lesgegeven in de hogere jaren van het secundair onderwijs, maar had voordien ook al veel ervaring opgedaan met jongere kinderen in de jeugdbeweging en op de speelpleinen. Bij de Taaltoekel ga ik met veel plezier weer met kinderen van verschillende leeftijden aan de slag. Gedurende het schooljaar zal ik ook langzamerhand directietaken overnemen van Simone.

Mocht je op zoek zijn naar meer informatie dan ben ik bereikbaar via mail directie@detaaltoekel.nl

 

Ellen Kebede – leerkracht peuters & groep 1/2 

Ik woon met mijn man sinds december 2004 in Addis Ababa. Inmiddels werk ik al meerdere jaren als leerkracht voor groep 1&2 (kleuters) op woensdagmiddag. Ook heb ik een aantal jaren geleden de dagelijkse leiding van de peutergroep op mij genomen. Met behulp van voldoende assistenten is het geweldig om met de peuters en kleuters te werken. We verzorgen een speels taalprogramma dat de Nederlandse taal bevordert.

 

Ineke Scholte – leerkracht inburgering & financieel medewerker 

Hallo, mijn naam is Ineke Scholte, ik woon al ruim zeven jaar in Addis Ababa, samen met mijn man Gerrit Holtland. We hebben eerder samen met onze twee kinderen in Tanzania en Albanië gewoond, daar werkte ik als voedingskundige en financieel medewerker. Hier wonen en werken we nu met z’n tweetjes, samen met twee honden en een poes.

Dit jaar verzorg ik de inburgeringslessen aan Ethiopiërs die zich voorbereiden op het examen in de ambassade. Drie cursussen per jaar, zeer afwisselend en bovenal boeiend. Daarnaast ben ik financieel medewerker voor de Taaltoekel.

 

Roman Tadesse – assistent peuters & groep 1/2 

De vaste assistent van Ellen is Roman Tadesse, zij werkt al zeven jaar bij ons op school en assisteert waar nodig. Zij spreekt een klein beetje Nederlands en heeft veel plezier in het werken op de Taaltoekel. Roman woont in Addis Ababa, is getrouwd en heeft drie kinderen.

Anna Jongstra– Leerkracht groep 3 en V.O.

Hallo, ik ben Anna Jongstra (hier op de foto met mijn varkentjes Hans & Frans). Ik woon sinds kort in Ethiopië met mijn man en onze honden. De afgelopen 10 jaar heb ik in diverse landen (Kenia, Maleisië, Rwanda, Aruba) lesgegeven in het basisonderwijs . In mijn vrije tijd houd ik van koken en fotograferen. Op de Taaltoekel geef ik les aan groep 3 en de VO klas. Ik ben te bereiken via VO@detaaltoekel.nl

Birhan Gabremariam 

Degene, die onze school schoon en fris houdt is  Birhan Gabremariam. Ze verleent daarnaast ook hand- en spandiensten bij de peutergroep van Ellen. Birhan is getrouwd en heeft één zoon, die voor apotheker studeert. Zij werkt al 12 jaar op De Taaltoekel en wij zijn erg blij met haar ondersteuning, want door haar inspanningen komen onze kinderen altijd op een gezellige, schone school!

Back To Top