skip to Main Content

Thema- & Cultuurdagen

Ieder schooljaar worden er een aantal themadagen georganiseerd op De Taaltoekel, waarin aandacht wordt besteed aan de Nederlandse en Vlaamse cultuur. De onderwerpen van de themadagen worden gekozen uit een module cultuuronderwijs, die samengesteld is door het NOB. Deze module kent een tweejarige cyclus. De themadagen zijn een verplicht onderdeel van ons curriculum.

Voor het basisonderwijs is er ieder jaar begin oktober een themadag “Kinderboekenweek”. Op deze dag draait alles om lezen en leespromotie. Het thema van de Nederlandse “Kinderboekenweek” wordt ook op de Taaltoekel als thema gebruikt.

Voor de kinderen van het basisonderwijs wordt begin december aandacht besteed aan het Sinterklaasfeest en half december is er een kerstdiner voor alle kinderen van De Taaltoekel.

Half februari is er een themaweekeinde voor de kinderen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Er worden voor alle groepen afzonderlijk onderwerpen gekozen m.b.t. de Nederlandse en Vlaamse cultuur (aardrijkskunde en geschiedenis), waarbij tevens veel aandacht is voor het vergroten van de woordenschat. De kinderen vanaf groep 5 t/m  het voorgezet onderwijs mogen blijven overnachten. Op de zondag verzorgen de kinderen  afsluitend een voorstelling voor alle ouders, waarin het de opgedane kennis in een leuke vorm gepresenteerd wordt.

De leerlingen van het voortgezet onderwijs hebben in maart een themadag, waarin het ene jaar aandacht wordt besteed aan het politieke systeem in Nederland en België (eerste-, tweede kamer, Europa etc) en het andere jaar een bezoek aan Nederlandse bedrijven in Debre Zeit wordt gebracht. Hierover moeten zij een verslag schrijven.

Voor alle leerlingen is er aan het eind van het schooljaar een slotfeest waarbij alle groepen een klein optreden verzorgen.

Back To Top